Kun je beter kiezen voor een nieuwe stacaravan of een tweedehandse?

We maken tegenwoordig een rare tijd mee. De inflatie is in jaren niet zo hoog geweest en de koopkracht is gedaald. Toch wil je een plek voor jezelf of er even tussenuit. Een stacaravan kopen is dan een optie, maar deze kan prijzig zijn. Je twijfelt dus misschien tussen een nieuwe of tweedehandse stacaravan. We helpen je hieronder graag met jouw keuze!

Het gebruik

Een stacaravan heeft een gemiddelde levensduur van 15 tot 20 jaar. Je kunt een nieuwe stacaravan dus zien als investering. Na 10 jaar zal er langzamerhand slijtage optreden. Een tweedehandse stacaravan zal dus eerder afgeschreven zijn. Vraag jezelf af hoe lang je de stacaravan nodig gaat hebben en voor welke doeleinden. Als jonge avonturier kan het aantrekkelijk zijn om een nieuwe stacaravan te kopen. Je kunt dan een flink aantal jaren vooruit. Overweeg een nieuwe stacaravan ook als je hier lang in wilt gaan wonen. Wanneer je er enkele jaren wil wonen, is het zonde om een splinternieuwe stacaravan te kopen. Een stacaravan verliest namelijk snel haar waarde. Je kunt ook van plan zijn om een stacaravan te verhuren. Stel dan een doel voor jezelf en bepaal wanneer jij jouw investering terugverdiend wilt hebben. 

Wat is je budget?

Jouw budget is ook erg belangrijk voor je keuze tussen een nieuwe of tweedehandse stacaravan. Je koopt een tweedehandse stacaravan als je meer budget wilt overhouden voor andere doeleinden. Een tweedehandse stacaravan is ook geschikt voor mensen die het financieel niet breed hebben. Zo is het toch mogelijk om te genieten van een eigen stacaravan. Voor een nieuwe stacaravan is meer budget nodig. De prijzen beginnen bij zo’n 15.000 euro voor een nieuwe stacaravan op instapniveau. Een high-end stacaravan kan tot 60.000 euro kosten. Voor de meeste mensen is dit veel geld. Je zou daarom geld kunnen lenen voor nieuwe stacaravan, maar houd er rekening mee dat lenen geld kost. Je betaalt namelijk rente over het geleende bedrag. 

Maak je keuze

Het is belangrijk om een goed overwogen keuze te maken. Houd aanbieders op marktplaatsen goed in de gaten. Zo zie je mooie aanbiedingen niet over het hoofd en krijg je een beeld van de markt en prijzen. Verschillende marktplaatsen bieden een nieuwe of tweedehandse stacaravan aan. Houd ook in het hoofd voor welke doeleinden je de stacaravan wilt gaan gebruiken. Zo zoek je gerichter naar de geschikte stacaravan.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023