‘Nieuw’ audiofragment zorgt voor commotie: “Michael Masi ging gewoon in op de vraag van Red Bull”

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Uitgerekend op de dag van de presentatie van de nieuwe Red Bull F1-bolide is er op de sociale media opnieuw heel wat aandacht voor de beslissingen die genomen werden tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi. Volgens sommigen is een opgedoken audiofragment erg pijnlijk voor de F1 maar echt ‘nieuw’ is het fragment niet.

De timing voor het opduiken van het audiofragment is niet geheel toevallig, uitgerekend de Britse media halen op de dag van de presentatie van de nieuwe Red Bull F1-bolide immers een ‘oud verhaal’ naar boven. We krijgen immers een audiofragment voorgeschoteld waarin Jonathan Wheatley, de sportief directeur van Red Bulll, in gesprek gaat met wedstrijdleider Michael Masi.

De video waarin het audiofragment te horen is toont het moment waarop Wheatley aan Michael Masi instructies lijkt te geven, instructies die Michael Masi gewoon blindelings lijkt op te volgen.

Britse media, die uiteraard Hamilton-gezind zijn, lijken zo nogmaals de knuppel in het hoenderhok te willen smijten. Beelden en een audiofragment die niet nieuw zijn, maar die dus wel de Red Bull-presentatie overschaduwen.

We horen Wheatley op redelijk dwingende wijze contact opnemen met Masi en hem zeggen dat de wagens die op een ronde stonden niet een hele ronde moeten rijden en dat ze gewoon uit de weg moeten zodat er opnieuw sprake is van een motorrace.

Michael Masi lijkt in te stemmen en beslist even later om de ‘instructies’ op te volgen, zonder dit naar verluidt af te toetsen met wat het reglement voorschrijft. Toen Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff na afloop van de race bleef schreeuwen over de boordradio liet Masi weten dat het een ‘motorrace’ is.

De Britse media blijven hameren op het gebruik van het woord ‘motorrace’ door zowel Masi als Wheatley, wat volgens hen erop wijst dat ze onder één hoedje spelen en dat Masi gewoon inging op het verzoek van Red Bull.

Bij de FIA zullen ze dan weer niet onder de indruk zijn van het ‘nieuw bewijsmateriaal’ want helemaal nieuw was het niet. De audiofragmenten doken immers meteen na de seizoensfinale al op de sociale media op. Het lijkt dan ook vooral een steekspel van de Britse media die Lewis Hamilton nog eens uitdrukkelijk willen steunen.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer