Kwalificatie Ferrari moet beter

Bij Ferrari is men verheugd met de podiumplaats die Fernando Alonso opnieuw wist te behalen maar de Italiaanse renstal beseft dat de kwalificatie beter moet.
image

De kwalificatie, het is de achillespees van Ferrari sinds de start van het seizoen. Vooral het feit dat Ferrari moeite heeft om de banden snel op temperatuur te krijgen zorgt voor problemen tijdens de kwalificatie. Tijdens de races presteert Ferrari dan weer stukken beter maar vaak moeten de rijders door de mindere kwalificatie te veel plaatsen goedmaken.

Daarom moet vooral Q3 van de kwalificatie beter indien Ferrari de komende races aanspraak wil maken op overwinningen, dat beseft ook Stefano Domenicali.

“Ik denk dat we ons nu in een situatie bevinden waarin de performantie van de wagen tijdens de races erg goed is,” zei Stefano Domenicali. “Dit weekend kon, op vlak van het resultaat, de uitkomst van de race door allerlei zaken anders zijn. Op het vlak van de performantie kon ons resultaat tijdens Q3 nog stukken beter, op dat vlak zijn we er nog niet.”

“Onze prestatie tijdens de race was niet al te slecht, zeker en vast niet voor deze omstandigheden. Het was koud en nat, de ideale omstandigheden voor McLaren.”

Uiteraard zijn de resultaten van de voorbije races erg bemoedigend voor Ferrari. Vooral Alonso presteerde opmerkelijk goed en constant.

“Als je kijkt naar de voorbije vier races dan zie je dat Fernando competitief was en dit onder vier verschillende omstandigheden. Fernando behaalde tijdens die vier races het meeste aantal punten van alle rijders”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print