“Kwestie van tijd vooraleer de Formule E de ‘saaie’ F1 van de troon stoot”

De CEO van Jaguar, Gerd Mauser, gelooft dat het slechts een kwestie van tijd is vooraleer de Formule E de F1 van de troon zal stoten en de populairste raceklasse in de autosport wordt.


In december zal het vijfde seizoen van de Formule E van start gaan in Saudi-Arabië en de raceklasse voor elektrische auto’s staat bekend om zijn onvoorspelbaar karakter. Dat en het feit dat de races steeds in het stadscentrum van een grootstad plaatsvinden doen het kampioenschap aan populariteit winnen.

Ook in het dagelijkse straatbeeld zien we steeds meer elektrische wagens en daardoor zien de grote constructeurs wel brood in de Formule E. Renault, Audi, BMW en Jaguar maken vanaf volgend seizoen al deel uit van het startveld en de komende jaren zullen ook Porsche, Mercedes en Nissan hun collega’s vervoegen.

Bij de voorstelling van de bolide van Jaguar prees CEO Gerd Mauser het kampioenschap omdat het spannend is en omdat het op vlak van ontwikkeling nooit stil staat.

“Wij zijn heel tevreden met de ontwikkeling van de Formule E, het zijn altijd heel spannende en interessante races,” aldus Mauser.

“Het is helemaal niet saai. Als je het nu vergelijkt met de Formule 1, daar kijk je op zondag naar de start en dan val je in slaap en je wordt wakker en vraagt: ‘Heeft Vettel of Hamilton gewonnen?’ Dat is helemaal anders dan de Formule E, daar is er altijd heel veel actie.”

“Vorig jaar waren er zes verschillende winnaars, dat zie je in de F1 niet en de top-vijftien bevindt zich ook dikwijls binnen dezelfde seconde, dat is ook nog een groot verschil. In de komende jaren zullen we ook negen grote constructeurs met een fabrieksteam aan de start hebben, dat is ongezien denk ik.”

Vanaf december zullen we ook kennis kunnen maken met de tweede generatie FE-bolides. Ze hebben naast nieuwe power-modi ook sterkere batterijen dan hun voorgangers. Op die manier moeten de rijders niet meer van auto wisselen halfweg de race, zoals het geval was sinds het ontstaan van de sport.

Mauser beweert dat de FE elk jaar een groei van ongeveer achtenveertig procent laat optekenen en dat ze op het vlak van kijkcijfers het MotoGP-kampioenschap al voorbijgestoken zijn.

“De Formule E is de snelst groeiende raceklasse ter wereld op dit moment. Vorig seizoen hebben 338 miljoen mensen naar de FE gekeken. Dat is ongeveer achtenveertig procent groei per jaar en als dat blijft aanhouden duurt het niet lang meer vooraleer we de F1 te pakken hebben. Qua gemiddeld aantal kijkers per race zijn we de MotoGP al voorbijgestoken,” besluit Mauser.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen