Lance Stroll: “Artsen dachten dat ik pas tegen GP van Australië zou kunnen terugkeren”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Dolle vreugde bij Lance Stroll na afloop van de GP van Bahrein. Niet alleen waren belangrijke punten gescoord, ook de ‘comeback’ van Lance Stroll was meer dan geslaagd en dat hadden ook de dokters niet verwacht.

Na zijn fietsongeluk zag het er niet goed uit voor Lance Stroll. Door zijn twee polsen en een teen te breken leek hij niet alleen de wintertest te gaan missen maar ook de eerste races van het seizoen. Stroll haalde tegen alle verwachtingen echter het eerste raceweekend, nam deel aan de kwalificatie en slaagde er zelfs tijdens de race in om als zesde over de finish te rijden.

Stroll vertelde na afloop van de race over hoe zijn herstel veel vlotter was verlopen dan door de dokters verwacht en hoe pijnlijk het was geweest. Tijdens zijn herstel werd Lance Stroll bijgestaan door de beroemde handchirurg Xavier Mir, bekend uit de MotoGP.

“Het medische team was fantastisch,” vertelde Stroll tegenover ‘Motorsport.com’. “Zonder Xavier Mir was het niet mogelijk geweest om hier te zijn. Hij was geweldig.”

“Mijn osteopaat was 10 uur per dag bij me om mijn polsen te laten herstellen en mijn teen op orde te krijgen. Je kunt niet veel doen met tenen, maar we hebben zoveel mogelijk gedaan. Er waren doktoren die zeiden dat ik misschien pas in Australië zou terugkeren.”

Dat laatste bleek dus niet waar te zijn, Stroll verraste iedereen door in Bahrein aan de start te verschijnen, zij het wel onder de nodige pijnstillers. En geloof het of niet, dat is net als bij ons gewoon Paracetamol en Ibuprofen.

“Gezien de gebeurtenissen in de afgelopen twee weken, ben ik blij dat ik zesde ben geworden. Tien dagen geleden kon ik niks bewegen. Ik kon zelfs niet lopen. Ik leek wel een plant. Ik had toen niet gedacht hier nu te kunnen staan,” besluit Stroll.