Carlos Sainz maakt zich zorgen over ‘bedreiging’ die Aston Martin vormt: “Ze hebben duidelijk iets gevonden”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Carlos Sainz maakt zich zorgen over de competitiviteit van Aston Martin. Sainz kon tijdens de race amper weerwerk bieden tegenover Fernando Alonso en moest na afloop toegeven dat Aston Martin sneller was.

Tijdens de GP van Bahrein was Ferrari slechts het derde team, achter Red Bull en Aston Martin, iets dat weinigen hadden zien aankomen, ook Carlos Sainz niet. Bovendien was de kloof met Red Bull, dat met sprekend gemak de race wist te winnen, ook bijzonder groot.

“Het is tijd om de hoofden bij elkaar te steken, hard te werken en zien hoe we de kloof met de top kunnen dichten. Het is nog maar één race, we zullen dan ook hard blijven pushen,” vertelde Sainz na afloop. “Waar we ons momenteel bevinden is achter Aston Martin en duidelijk achter Red Bull.”

“Het is duidelijk dat ze bij Red Bull en Aston Martin iets op hun wagen hebben gevonden waardoor ze minder degradatie hebben. Wanneer je naar ons en Mercedes kijkt, wij hebben een gelijkaardige bandendegradatie. Die twee andere wagens hebben omwille van welke reden dan ook minder degradatie. Het is iets dat we zullen moeten bekijken, analyseren en zien wat we eraan kunnen doen.”

Carlos Sainz hoopt wel dat de specifieke karakteristieken van het Bahrain Internationcal Circuit, met wind, zand en erg abrasief asfalt, aan de basis ligt van de degradatieproblemen en de grote voorsprong van Red Bull.

“Ik hoop dat wanneer we naar andere circuits gaan, waarbij de achterste banden veel minder warm worden, dat we hen dan beter kunnen bijhouden. We wisten al van tijdens de tests hier in Bahrein dat we ons moesten gaan focussen op het verbeteren voor de komende races.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print