“Red Bull heeft de titel op zak, ze gaan al de races winnen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Mercedes-rijder George Russell is na amper één race al duidelijk geworden dat Red Bull dit seizoen met de vingers in de neus opnieuw kampioen zal worden. Volgens Russell is de kans groot dat Red Bull al de races wint en dat de concurrentie zich beter kan focussen op 2024.

Red Bull en Max Verstappen wonnen inderdaad met sprekend gemak de GP van Bahrein maar of heel het F1-seizoen zo gemakkelijk zal verlopen, dat valt nog af te wachten. Toch bestaat er volgens George Russell geen twijfel over dat Red Bull erg vlot opnieuw wereldkampioen zal worden.

“Red Bull heeft het kampioenschap nu al op zak, ik denk niet dat er dit jaar iemand met hen zal kunnen strijden,” zei Russell na afloop van de eerste race van het seizoen in Bahrein. “Ik verwacht dat ze dit seizoen iedere race gaan winnen. Dat wed ik. Met de performance die ze hebben zie ik niemand in de buurt komen om hen uit te dagen.”

“Hun snelheid leek dit raceweekend iets minder goed zelfs dan tijdens de driedaagse test, wat een beetje vreemd is. Maar weet je, ze hebben het eenvoudig momenteel, ze kunnen doen wat ze willen.”

“Ze gaan misschien niet iedere keer op de polepositie staan, we weten immers dat Ferrari zeer competitief is tijdens de kwalificatie. Maar wat de racesnelheid betreft denk ik dat ze zich in een zeer, zeer sterke positie bevinden.”