Mike Krack: “Schitterend wat Alonso deed, maar respect ook voor de prestatie van Lance Stroll”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Aston Martin-teambaas Mike Krack moet er naast de lof voor de podiumplaats van Fernando Alonso ook veel respect zijn voor wat Lance Stroll tijdens de GP van Bahrein wist te presteren.

Een dikke twee weken geleden zag het er bijzonder slecht uit voor Lance Stroll. Stroll had een fietsongeval meegemaakt waarbij hij beide polsen en een teen had gebroken. Daardoor mistte hij de driedaagse F1-test in Bahrein en was het lange tijd onzeker of hij zou kunnen racen in Bahrein. Dat lukte uiteindelijk wel en Stroll reed naar een erg knappe zesde plaats, dit ondanks alle pijn die hij tijdens de race moest verdragen.

“We mogen niet vergeten dat hij niet heeft kunnen testen. Hij had een technisch probleem op vrijdag en vervolgens was er veel stress tijdens de kwalificatie,” vertelde de Aston Martin-teambaas na de GP van Bahrein tegenover de media in Bahrein.

“Hij reed tijdens de oefensessies helemaal niet met de harde banden omdat we beide setjes voor de race bijhielden. Hij had geen referentie wat betreft het managen van de banden. Te midden de hype rond de podiumplaats van Alonso moeten we ook lof en erkenning geven voor wat Lance heeft gepresteerd.”

Uiteraard zijn ze bij Aston Martin zeer blij met de erg mooie resultaten tijdens de eerste race van het seizoen maar Mike Krack predikt rust en voorzichtigheid.

“We mogen ons niet laten meeslepen en meteen beginnen dromen van podiumplaatsen,” aldus Krack. “We wisten dat we niet slecht waren, dat we een sterke racepace hadden, maar er kunnen zoveel dingen fout gaan.”

“Na twee ronden was ik om eerlijk gezegd niet aan het dromen van een podiumplaats, je moet afwachten hoe de race zich ontplooit en je focussen op je job.”

“Er was ook het wegvallen van Charles, wat we niet mogen vergeten. Ik denk dan ook dat je van podiumplaatsen mag dromen maar je mag ze niet gaan voorspellen.”