Frederic Vasseur over motorprobleem Charles Leclerc: “Dit hebben we nog nooit meegemaakt, geen idee wat het is”

Ferrari
Ferrari

Bij Ferrari hebben ze er voorlopig het raden naar wat de oorzaak van het motorprobleem was waardoor Charles Leclerc tijdens de GP van Bahrein moest opgeven. Volgens teambaas Frederic Vasseur kwam het motorprobleem uit het niets en is het niet eerder opgetreden.

“Om eerlijk te zijn weten we nog niet juist wat er gebeurd is,” vertelde Vasseur gisteren na de opgave van Leclerc. “Er was deze ochtend een probleem, we hebben de onderdelen veranderd, we weten niet wat de oorzaak is, we zullen een volledig onderzoek doen. Het is nog te vroeg om jullie een antwoord te geven.

Voorafgaand aan de race heeft Ferrari bij de wagen van Leclerc het controlesysteem van de elektronica en het systeem voor energieopslag vervangen, dit na een inspectie van de data van Leclerc zijn wagen. Bij Ferrari dachten ze dat de problemen daarmee voor de race waren opgelost maar vervolgens dook er tijdens de race dus plots een ander probleem op.

“We hadden dit nooit verwacht omdat het de eerste keer is dat we dit meemaken,” aldus Vasseur. “We hebben hetzelfde probleem niet ervaren tijdens de zesduizend of zevenduizend kilometer die we met de drie teams met Ferrari-motoren getest hebben. We hebben ook tijdens de winter op de testbank dergelijk probleem niet ervaren.”

“Maar opnieuw, er zal een volledig onderzoek gebeuren alvorens ik op de vraag rondom de oorzaak van het probleem kan antwoorden.”

Voor Ferrari zijn de technische problemen aan het begin van het seizoen extra pijnlijk omdat men bij Ferrari de voorbije winter vooral heeft ingezet op het verbeteren van de betrouwbaarheid van de wagen en de motor, dit na de vele technische problemen vorig seizoen.