Esteban Ocon furieus na verschillende tijdstraffen: “Vier andere rijders gingen in de fout bij de start!”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Voor Esteban Ocon was de GP van Bahrein een race om snel te vergeten. Hij kreeg verschillende tijdstraffen, onder andere omdat hij niet goed op de startgrid gepositioneerd stond. Daarover is hij niet te spreken want volgens Ocon gingen nog verschillende andere rijders in de fout.

“Vier andere wagens stonden ook niet goed,” vertelde een gefrustreerde Ocon na afloop. “Ik was niet de enige wagen die niet goed binnen de lijnen stond. Ik was de wagen die het meest naar voor stond, dat is duidelijk, maar ik was niet de enige.”

Ocon kreeg voor die slechte ‘positionering op de grid’ een tijdstraf van vijf seconden maar toen de Fransman door het team werd binnengeroepen werd de tijdstraf niet correct uitgevoerd. Volgens de stewards begon een mecanicien al na 4,6 seconde aan de wagen te werken, wat Ocon een nieuwe tijdstraf van tien seconden opleverde.

Om alles nog wat erger te maken kwam Ocon tijdens een pitstop ook nog iets te snel de pitlane binnen. Hij verremde zich bij het aanremmen voor de pitlane en daardoor reed Ocon 0,1 seconde te snel, wat opnieuw een tijdstraf van vijf seconden opleverde.

“Ik heb geen idee waar dat te snel rijden in de pitlane vandaan komt,” aldus Ocon. “Al vijf jaar verlaat ik die pitlane en kom ik die pitlane op dezelfde manier binnen, nooit werd ik er bestraft.”