Toto Wolff: “Er was niets positief, dit was één van onze slechtste races ooit!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff was na afloop van de GP van Bahrein erg kritisch wat betreft de eerste race van het nieuwe seizoen. Volgens hem was er niets positief aan de race en was het één van de slechtste races ooit.

Met een vijfde en zevende plaats finishte Mercedes weliswaar in de punten maar dat is geen resultaat om over naar huis te schrijven, zeker gezien het feit dat Charles Leclerc moest opgeven en beide wagens eigenlijk nog een plaats verder zouden gefinisht zijn. Daarnaast is ook Aston Martin als ‘klantenteam’ nu beter dan Mercedes.

“Er was niets positief aan deze race,” zei een gefrustreerde Toto Wolff na afloop van de race. “Dit was één van onze slechtste dagen in de autosport.”

“Het was helemaal niet goed, het ontbreekt ons aan snelheid vooraan, rechts en in het midden. De Aston Martins zijn zeer snel, de Red Bulls bevinden zich op een andere planeet.”

De grote voorsprong van Red Bull doet Toto Wolff terugdenken aan de dominantie die Mercedes jarenlang zelf aan de dag legde.

“Het doet pijn dat ze zoveel voorsprong hebben,” aldus de motorsportbaas van Mercedes. “Het doet me terugdenken aan onze beste jaren waarin we iedereen zelf op een seconde plaatsten.”

“Dat is de benchmark. We moeten alles op alles zetten om terug te vechten en terug te geraken waar we willen staan, niemand in het team zal de handdoek gooien.”

“We zullen diep moeten gaan, dieper dan dat we ooit hebben gedaan, maar dat kunnen we.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print