Lance Stroll: “Mijn polsen stonden in brand”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Aston Martin-rijder Lance Stroll laat weten dat zijn polsen als het ware in brand stonden tijdens zijn race naar de zesde plaats in Bahrein.

Lance Stroll mocht dit weekend weer in zijn Aston Martin plaatsnemen nadat hij de pre-season testen moest overslaan ten gevolge van een fietsongeval waarbij hij beide polsen en een teen brak. De Canadees heeft zijn terugkeer alvast niet gemist want hij wist de zesde plaats weg te kapen, voor Mercedes-rijder George Russell.

“Mijn polsen stonden in brand en ik heb een paar tranen weggepinkt,” aldus Stroll tegenover ‘Sky Sports’ over zijn gevecht in de eerste vier bochten met George Russell.

“Het belangrijkste is dat we allebei op de baan bleven, dat we nog een goede race gehad hebben en dat we er het beste van gemaakt hebben.”

Stroll vertelde ook nog aan de verzamelde media dat zijn handen als ‘groenten’ aanvoelden na zijn ongeval in Spanje.

“Afgezien van de pijn was het leuk, maar ik was tot het einde alles aan het geven voor het resultaat,” zei hij. “Gezien alles wat er de afgelopen twee weken is gebeurd, kon ik me niet bewegen. Tien dagen geleden kon ik niet lopen, ik kon me niet bewegen en mijn beide handen waren groenten.”

“Ik had niet gedacht dat ik hier nu zou staan, dus het is geweldig om deze punten te pakken en het is een geweldige start van het seizoen.”