Lance Stroll enorm ontgoocheld met negende plaats: “Dit is echt belachelijk!”

Op zaterdag zorgde Lance Stroll voor de grote verrassing door de polepositie te veroveren maar tijdens de race volgde een grote ontgoocheling.


“Dat was zo belachelijk,” ventileerde een bijzonder teleurgestelde Lance Stroll na afloop van de race over de boordradio. “Wat is er gebeurd? Ik had gewoon geen snelheid.”

Stroll kreeg vervolgens te horen dat Perez zonder nog een tweede pitstop te maken de finish had gehaald: “Ik weet het, maar wij ondervonden veel meer problemen op dat setje banden dan hem.”

Ook nadat hij uit de wagen was gestapt was Stroll tijdens een interview met ‘Sky Sports’ nog steeds ontstemd over het feit dat hij als negende finishte nadat hij tijdens het eerste deel van de race comfortabel aan de leiding reed.

“Ik weet niet wat er gebeurde,” aldus Stroll. “Ik begrijp het niet. We hadden zoveel graining op de eerste set intermediates, we besloten om te pitten en we verloren vervolgens seconden per ronde. Ik heb geen idee waar die graining vandaan kwam, het gebeurde plots.”

Pijnlijk voor Stroll was dat hij gedurende een groot deel van de race zo’n tien seconden voorsprong had op teamgenoot Sergio Perez die uiteindelijk als tweede over de finish wist te komen en dus op het podium finishte.

“We begonnen de race op de full wets en vervolgens liet ik intermediates plaatsen. Ik had een mooie voorsprong waarna er plots opnieuw graining optrad, enorme graining en ik had geen snelheid. We moeten het bekijken, het is verschrikkelijk vandaag.”

Extra pijnlijk voor Stroll is dat hij uiteindelijk op 72 seconden van racewinnaar Lewis Hamilton finishte en meer dan 40 seconden van teamgenoot Perez, dit terwijl hij op een bepaald moment 10 seconden voor Perez reed.

“Het is enorm frustrerend als je op een bepaald moment met tien seconden voorsprong aan de leiding rijdt en uiteindelijk slechts als negende finisht,” aldus een teleurgestelde Stroll. “Ik begrijp echt niet waardoor dit is gebeurd.”

“Alé, ik weet dat het aan de graining ligt, maar we moeten bekijken waarom ik er zoveel meer last van had dan de andere wagen. Dat weet ik compleet niet.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print