Lewis Hamilton na veroveren zevende F1-titel: “Dit is nog maar het begin!”

Na het winnen van de Turkse GP en het veroveren van zijn zevende F1-titel heeft Lewis Hamilton gezinspeeld op een verlengd verblijf bij het Mercedes F1 team.


De geruchten dat Hamilton het eind dit seizoen mogelijk voor bekeken houdt mogen na de GP van Turkije met grote waarschijnlijkheid naar de prullenmand verwezen worden. De Brit zinspeelde tegenover ‘Sky Sports’ immers op een verlengd verblijf in de Formule 1.

“Er komt geen einde aan wat we samen kunnen verwezenlijken, het team en ik … ik zou graag blijven,” vertelde Hamilton.

Wat een dag, dit moet even bezinken. Ik heb het gevoel dat dit nog maar het begin is, ik voel me fysiek geweldig.”

“Mentaal gezien is dit jaar voor miljoenen mensen enorm zwaar geweest, dat is niet anders voor ons als atleten. Dit is een uitdaging geweest waarvan ik niet wist hoe we erdoor zouden geraken. Met de hulp van Tem LH zijn we erin geslaagd erdoor te geraken.”

“Dit jaar is echt zwaar geweest. Ik ben niet uitgegaan, ik ben gewoon in mijn bubbel gebleven. Ik krijg iedere dag room service. Dit jaar heb ik meer opgegeven dan al de jaren ervoor in mijn leven.”

Hamilton liet vervolgens verstaan dat hij vanavond waarschijnlijk met een fles wijn opnieuw naar de race zou kijken. Tegelijkertijd heeft Hamilton door zijn strijd voor mensenrechten naar eigen zeggen een herwonnen motivatie om door te gaan in de Formule 1.

“We beseffen dat we de problemen met de mensenrechten in de landen waar we naartoe gaan niet mogen negeren, niet binnen twintig of dertig jaar maar nu,” aldus de zevenvoudig F1-kampioen.

“Ik wil de F1 en Mercedes daarin helpen, ik wil de sport duurzamer helpen maken, ik wil zien of ik nog iets langer deel van deze sport blijf uitmaken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022