Max Verstappen erg ontgoocheld: “Dit is een race om snel te vergeten”

Na de ontgoocheling door de gemiste polepositie op zaterdag volgde tijdens de race een nog grotere ontgoocheling voor Max Verstappen.


Verstappen had van op de tweede plaats gehoopt om tijdens de race voor niets minder dan de overwinning te gaan. Voor Verstappen liep de GP van Turkije echter al mis bij de start.

De Nederlander kwam slecht weg en verloor meteen heel wat plaatsen. Vervolgens slaagde hij erin om zich terug naar voren te strijden maar nadat hij vast kwam te zitten achter Sebastian Vettel volgende enkele spins waardoor Verstappen genoegen moest nemen met de zesde plaats.

“Het was een hele moeilijke race,” zo valt na afloop te lezen op Verstappen zijn officiële website. “Ik zat dicht achter Sergio en opeens verloor ik alle downforce. Ik ging wijd en omdat het spekglad was spinde ik. Hierna moest ik naar binnen voor een nieuwe set banden en probeerde ik het gat weer kleiner te maken, maar we gingen snel door de banden heen.”

“Je zit vast achter andere auto’s en omdat je door de gladheid geen andere lijnen kunt rijden, kan je niet inhalen. Het liep ook gewoon niet vandaag, lastig”

Even hoopten Verstappen en Red Bull om over te kunnen schakelen naar droogweerbanden maar dat bleek uiteindelijk geen optie te zijn.

“Dat ging helemaal niet. Het circuit was te glad en er lag te veel rubber van de intermediates. Dan kom je ook niet meer toe aan slicks. Het was een race om snel te vergeten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print