Lance Stroll: “F1-podium tijdens thuisrace wordt moeilijk”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Komend weekend zal Lance Stroll voor het eerst zijn thuisrace rijden met een ‘competitieve’ wagen. Stroll hoopt uiteraard op een podiumplaats maar het word volgens Stroll moeilijk om ook effectief op het podium te finishen.

Aston Martin begon zeer sterk aan het seizoen maar het voorbije raceweekend in Spanje verliep een stuk minder goed. Stroll kwalificeerde zich als zesde en eindigde ook als zesde. Teamgenoot Fernando Alonso kende ook geen goed raceweekend en daarmee finishte Aston Martin deze keer niet op het podium.

Bij Aston Martin lijken ze wat een ‘vormdip’ te hebben want Mercedes lijkt Aston Martin de voorbije twee raceweekends te zijn gepasseerd. Desondanks hoopt Lance Stroll om tijdens zijn thuisrace komend weekend voor een podiumplaats te kunnen strijden.

“Ik dacht dat het mogelijk zou zijn geweest als we in Spanje derde zou zijn gefinisht maar we beschikten gewoonweg niet over de nodige snelheid,” vertelde Stroll na zijn zesde plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

“Als we alles goed voor elkaar krijgen en een goede snelheid hebben dan is het mogelijk. Wanneer Mercedes opnieuw doet wat ze deden, en Ferrari en Red Bull, dan zal het moeilijk worden. We moeten zeker en vast aan enkele goede zaken werken en sterker zijn.”