Lance Stroll haalt uit naar de stewards: “Belachelijk, ze begrijpen niet wat de F1 is!”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na afloop van de GP van Qatar was Lance Stroll niet te spreken over de manier waarop de stewards de baanlimieten op het Losail International Circuit handhaafden. Stroll kreeg meermaals een bestraffing voor het niet respecteren van de baanlimieten en was daar niet over te spreken.

Doordat Stroll twee tijdstraffen kreeg viel de Canadees uit de punten en dat zorgde voor een zure nasmaak bij Stroll die al een bijzonder moeilijk en teleurstellend raceweekend had in Qatar. Stroll zelf ondervond net als verschillende andere rijders heel wat fysieke moeilijkheden om de race uit te rijden.

“Het is belachelijk dat ze ons hiervoor bestraffen,” aldus Stroll. “Ze begrijpen niet hoe de Formule 1 tegenwoordig in elkaar steekt.”

“Wat ze ons aandoen en wat we moeten doorstaan, ze geven ons bestraffingen voor baanlimieten, ze maken de baan smaller en ze zeggen dat we niet over de kerbstones mogen rijden omdat anders de banden het begeven.”

“De kwestie van de baanlimieten moet aangepakt worden want we hebben dat al in Oostenrijk gezien, we zien het dit weekend opnieuw, de rijders worden bestraft.”

“Het is niet dat we een voordeel verkrijgen omdat we drie millimeter naast de baan gaan. 60 ronden van concentratie bij 65-70 graden in de wagen en dat bij vijf tot zesenhalf aan G-krachten.”

“Dat is het frustrerende hieraan. We hadden het gevoel dat we een goede race hadden gereden en als negende finishten maar vervolgens val je buiten de punten als elfde omwille van twee bestraffingen.”

“Het is echt frustrerend om niet beloond te worden voor deze prestatie.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023