Lance Stroll is geen fan van ’thuisrace’ op Spa-Francorchamps

Weinigen weten het maar de GP van België is voor de Canadees Lance Stroll een tweede thuisrace op de F1-kalender. Toch is de race op het circuit van Spa-Francorchamps niet één van zijn favoriete races.


“Het is een tweede thuisrace want mijn moeder is afkomstig van België, in die zin is het dan ook wat specialer voor mij. Ik zou de tweede seizoenshelft dan ook graag aanvatten met een sterk resultaat,” aldus Stroll.

Ondanks dat de GP van België een soort van thuisrace is, is het circuit van Spa-Francorchamps niet één van zijn favoriete circuits.

“Spa is nooit mijn favoriete circuit geweest, ik weet dat dit vreemd is omdat de meeste rijder er van houden om hier te racen,” aldus Stroll tijdens zijn vooruitblik op de GP van België.

“Het is absoluut een legendarisch circuit met enkele zeer speciale bochten en het is een hogesnelheidscircuit. Eau Rouge is de bocht waarover iedereen spreekt maar vandaag de dag is het een bocht die volgas genomen kan worden en moet je vooral erg precies zijn om er voor te zorgen dat je zoveel mogelijk snelheid haalt.”

“Een propere exit uit de eerste bocht is enorm belangrijk want vanaf dan is het helemaal bergop volgas tot aan de vijfde bocht.”

Tot slot spelen ook de weersomstandigheden vaak een cruciale rol.

“Ook het beruchte weer van Spa kan voor het nodige drama zorgen want er is tijdens een raceweekend steeds kans op wat regen,” beseft de Canadees met Belgische roots.

“Een rondje Spa-Francorchamps is ook erg lang waardoor het ene deel van het circuit nat kan liggen en het andere uiterste van het circuit kan volledig droog zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022