Mercedes ging tijdens zomerpauze voluit om haar F1-motor te verbeteren

Het Mercedes F1 team heeft tijdens de zomerpauze alles op alles gezet om haar F1-motor te verbeteren zodat het de komende twee races de strijd met Ferrari kan aangaan.


Met Spa-Francorchamps en Monza staan tijdens de komende twee races twee hogesnelheidscircuits gepland waarop motorvermogen cruciaal is. In de F1-fabriek van Mercedes werd de voorbije weken dan ook alles op alles gezet om zoveel mogelijk vermogen uit de motor te halen zonder de betrouwbaarheid in gevaar te brengen.

“Terwijl de meerderheid van onze collega’s in Brackley de kans kreeg om de batterijen op te laden voor de tweede helft van het seizoen, waren anderen de voorbije weken volop aan het werk,” blikt Toto Wolff terug op de ‘zomerpauze’.

“Onze teamleden in Brixworth werkten tijdens de F1-zomerpauze volop door om de performance en betrouwbaarheid van onze power unit te verbeteren.”

“Het is geweldig om na de zomerpauze terug te keren en te weten dat een deel van het team nog steeds aan het pushen was. We zijn onze collega’s die volop werkten terwijl wij vakantie hadden dan ook zeer dankbaar.”

Mercedes verwacht dat Ferrari op het circuit van Spa-Francorchamps veel beter zal presteren. De karakteristieken van het circuit zorgen ervoor dat Ferrari met haar krachtige power unit en afstelling met weinig downforce een serieuze uitdaging voor Mercedes zal worden.

Daarnaast vormt het circuit van Spa-Francorchamps op zich ook al een serieuze uitdaging voor de F1-teams.

“Het is tricky om voor Spa-Francorchamps een goede afstelling te vinden. Het circuit heeft een mix van erg lange rechte stukken en een grote variatie aan bochtensnelheden. Daar komen nog eens de enorme hoogteverschillen bovenop,” blikt Toto Wolff vooruit naar de GP van België.

“Ook het weer kan er erg onvoorspelbaar zijn en dat kan de sessies extra interessant malen. We kijken uit naar het gevecht.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022