“Lance Stroll is niet bang om de strijd met Fernando Alonso aan te gaan”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgend jaar vormen Lance Stroll en Fernando Alonso een rijdersduo bij Aston Martin. Stroll krijgt daarmee een tweevoudig wereldkampioen tegenover zich als benchmark maar de Canadees is volgens teambaas Mike Krack niet bang om zich te moeten meten met Alonso.

Stroll behaalde in zijn F1-carrière al drie podiumplaatsen maar nog steeds krijgt hij vanwege heel wat fans en F1-insiders kritiek te verwerken, vooral omdat zijn vader Lawrence Stroll hem als Aston Martin-eigenaar ruggesteunt. Volgens velen heeft Lance Stroll zijn F1-racezitje alleen maar aan de miljoenen van zijn vader te danken.

Of Stroll daadwerkelijk een vuist zal kunnen maken tegenover Fernando Alonso komen we pas volgend jaar te weten maar volgens Aston Martin-teambaas Mike Krack heeft Lance Stroll alvast geen schrik om het te moeten opnemen tegen Fernando Alonso als teamgenoot.

“De mensen onderschatten hoe goed Lance is, ze denken dat hij alleen maar hier is omdat zijn vader eigenaar van het team is en hem in de wagen plaatst,” aldus Krack.

“Maar je doet het niet zomaar zoals hem zo goed tegenover een viervoudig wereldkampioen (Vettel) als teamgenoot, je wint niet zomaar zoveel junior single-seater kampioenschappen, dat gebeurt niet per toeval.”

“Het is belangrijk om te beseffen dat Lance nooit een F1-bolide ter beschikking heeft gekregen waarmee hij kon winnen, waarin hij kon tonen waartoe hij echt in staat is, om echt op basis van zijn talent prestaties neer te zetten.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print