Carlos Sainz: “Ferrari in 2023 wereldkampioen? Waarom niet?”

Ferrari
Ferrari

Als Ferrari-rijder gelooft Carlos Sainz er sterk in dat Ferrari volgend jaar wel degelijk voor de wereldtitel zal kunnen strijden. Mits iets meer geluk en de dingen iets anders te hebben gedaan zou Ferrari volgens Sainz dit jaar al wereldkampioen hebben kunnen worden.

Het probleem voor Ferrari is dat Max Verstappen dit seizoen ijzersterk presteert en dat ook Red Bull dat doet, dit terwijl Ferrari zelf af en toe wel steken heeft laten vallen, zowel wat de strategie alsook de ontwikkeling van de wagen betreft.

“Max beleeft een geweldig jaar en ook Red Bull laat geen steken vallen,” blikt Sainz terug op het seizoen tot dusver. “Niet wat hun strategie betreft en ook niet wat hun beslissingen betreft. Ze incasseren bestraffingen op circuits waar ze weten dat ze over de snelste wagen beschikken.”

“Ze kennen een zeer goed seizoen en dat maakt het erg moeilijk om hen te verslaan.”

Sainz wordt vervolgens gevraagd of Ferrari er in 2023 dan wel eindelijk in zal slagen om de wereldtitel terug naar Maranello te brengen.

“Ik denk het,” zegt Sainz met vertrouwen. “Dit jaar zouden we voor de titel gestreden hebben indien we sommige dingen net iets beter zouden gedaan hebben en indien we aan het begin van het seizoen wat meer geluk zouden gehad hebben.”

“Waarom zouden we niet denken dat volgend jaar ons een nieuwe kans geeft om dat te bereiken? Na de grote stap die we in vergelijking met vorig jaar gezet hebben mag Ferrari zich voor volgend jaar de wereldtitel als doel stellen.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023