Williams zet samenwerking met Nicholas Latifi stop

Williams F1 team
Williams F1 team

Het Williams F1 team heeft laten weten dat het eind dit seizoen de samenwerking met Nicholas Latifi stopzet. Latifi zijn contract liep eind dit seizoen af.

Nicholas Latifi debuteerde in 2020 in de Formule 1 bij Williams, een seizoen waarin hij geen enkel wk-punt wist te behalen. Dat lag niet alleen aan Latifi maar ook aan de Williams F1-bolide die niet competitief bleek te zijn.

Vorig jaar slaagde Latifi er wel in om zeven wk-punten te behalen maar dit jaar staat zijn teller nog steeds op nul punten. Vooral na de indrukwekkende invalbeurt van Nyck de Vries kwam zijn positie binnen het Williams F1 team steeds meer onder druk te staan.

De voorbije dagen deden er al geruchten de ronde dat Latifi zijn contract bij Williams niet verlengd zou worden. Vandaag volgde vervolgens de officiële mededeling van Williams dat Latifi zijn contract niet verlengd zal worden.

Het niet verlengen van het contract van Nicholas Latifi is mogelijk goed nieuws voor Nyck de Vries. De Nederlander is met diverse teams, waaronder AlphaTauri, Alpine en Williams in gesprek voor een mogelijk racezitje in 2023.