Lance Stroll krijgt een gridstraf maar ontsnapt ook aan een gridstraf

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Aston Martin-rijder Lance Stroll heeft een gridstraf van vijf plaatsen gekregen maar is ook aan een bijkomende gridstraf ontsnapt.

Lance Stroll kreeg een gridstraf van vijf plaatsen omdat hij tijdens de laatste oefensessie onder gele vlag had ingehaald. Na de crash van Alex Albon zwaaiden de baanmarshalls met dubbel geel maar het duurde tot vijftig seconden alvorens op het FIA-systeem, en dus ook het display van Stroll, een gele vlag werd getoond. Desondanks oordeelden de stewards dat Lance Stroll met het inhalen van Carlos Sainz een inbreuk had gedaan en daarvoor met een gridstraf van vijf plaatsen bestraft moest worden.

Stroll ontsnapte na afloop van de kwalificatie echter aan nog een tweede gridstraf. Stroll werd onderzocht voor het niet voldoende vertragen onder gele vlag toen een andere rijder in de vijfde bocht naast de baan was gegaan. Na onderzoek van de telemetriegegevens van Lance Stroll besloten de stewards echter om geen verdere actie te ondernemen en dus geen tweede gridstraf op te leggen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023