Max Verstappen derde tijdens kwalificatie in Las Vegas: “We hebben het maximale behaald”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Las Vegas moest Max Verstappen beide Ferrari’s voor zich dulden. Door een gridstraf voor Carlos Sainz mag Verstappen echter mee van op de eerste startrij vertrekken. Volgens Verstappen behaalde hij tijdens de kwalificatie het hoogst haalbare.

“Het was erg vermakelijk”, begint Verstappen volgens zijn officiële website de terugblik op de kwalificatie. “Ik denk dat we het resultaat vandaag gemaximaliseerd hebben. Het hele weekend missen we al snelheid over één snelle ronde en dat bleek ook weer tijdens de kwalificatie. Ik hoop dat we morgen tijdens de race goed op de banden kunnen letten en naar voren kunnen rijden.”

Wat de race betreft heeft Max Verstappen echter vertrouwen, al beseft hij ook dat een straatrace zoals in Las Vegas altijd voor onverwachte situaties kan zorgen.

“De auto voelde goed gisteren. Natuurlijk had ik vandaag net wat meer gehoopt, maar de punten worden morgen pas verdeeld. Het gaat een lastige race worden, want het is de eerste race op dit circuit. Je weet niet of er safety cars komen en er is natuurlijk een heel lang recht stuk waar veel gevochten gaat worden.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023