Lance Stroll krijgt gridstraf zonder gevolgen voor crash met Nicholas Latifi

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

De stewards hebben besloten om Lance Stroll een gridstraf te geven voor de GP van Australië. De Canadees krijgt deze straf voor zijn aanrijding met Nicholas Latifi tijdens de kwalificatie.

Stroll mag dan wel over de boordradio geschreeuwd hebben dat Nicholas Latifi plots tegen hem reed, niet zijn landgenoot maar wel hijzelf is door de stewards als schuldige aangeduid voor de crash.

“Latifi ging opzij naar links en vertraagde aan het einde van de vierde bocht om wagens voorbij te laten, de laatste daarvan was Stroll,” aldus de stewards.

“Aan het einde van de vijfde bocht leek Stroll niet te versnellen en reed hij in het midden van de baan. Latifi besloot om te versnellen en Stroll in te halen langs rechts. Stroll bewoog naar de rechterkant waar het circuit ter hoogte van de zesde bocht ook naar rechts gaat.”

“Het kwam daarbij tot een contact tussen Stroll en Latifi waarbij er dergelijk grote schade was dat beide wagens uitvielen. De stewards oordelen dat Stroll hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor de aanrijding omdat hij zich niet vergewiste van Latifi die een inhaalmanoeuvre deed.”

De stewards geven Lance Stroll een gridstraf van drie plaatsen voor het incident. Die gridstraf zal echter weinig gevolgen hebben want de Canadees kwalificeerde zich sowieso als laatste op de startgrid.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023