Max Verstappen niet helemaal tevreden: “Nu moeten we één wagen inhalen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Australië moest Max Verstappen tevreden zijn met de tweede tijd. Echt tevreden was de Nederlander daar echter niet mee.

“Ik heb me tot nu toe al het hele weekend niet heel fijn gevoeld in de auto”, blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op het raceweekend tot dusver.

“Het ging alle kanten op. Er is geen enkele ronde geweest waarin ik me wel echt zelfverzekerd voelde. We krijgen het ’t hele weekend niet voor elkaar om echt een goede balans te vinden. Dat geeft dan ook geen vertrouwen om echt te pushen. Ik ben natuurlijk blij om tweede te zijn, maar als team zijnde willen we ook meer. We gaan proberen om dit te analyseren.”

Verstappen heeft tijdens de kwalificatie naar eigen zeggen verschillende instellingen uitgeprobeerd maar ook dat was volgens de wereldkampioen niet ideaal.

“Dat werkte dan voor de ene bocht wel maar dan blokkeerde ik weer in een andere bocht. Ik kreeg het gewoon niet voor elkaar. Dat is natuurlijk jammer. Maar dat is eigenlijk het hele jaar al een beetje het probleem. Daar moeten we gewoon aan blijven werken.”

Wat de race betreft heeft Max Verstappen echter wel vertrouwen, daarin wil hij net als de voorbije twee races voluit gaan.

“We moeten proberen om die kleine dingetjes te verbeteren. Dan weet ik ook zeker dat we er weer beter voor staan,” blikt Verstappen vooruit.

“Ik denk ook dat het gat van vandaag het niet helemaal is, we hadden vanuit onze kant gewoon geen lekker gevoel in de auto. In de race zal alles wel een beetje meer stabiliseren. Dus dan gaat het vast wel. Maar ik wilde in de kwalificatie ook graag vooraan staan. Maar ja, nu moeten we één auto inhalen.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer