Fernando Alonso na crash: “Weg kans op de pole, weg kans op het podium”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso was tijdens Q3 bezig aan een erg snel rondje toen hij plots hydraulische problemen kreeg en crashte. Weg kans op een mogelijke polepositie volgens Alonso, die op zondag naar eigen zeggen ook voor het podium had kunnen strijden.

“We verloren de hydraulica op de wagen waardoor ik niet meer kon schakelen en ook de stuurbekrachtiging enzovoort wegviel,” vertelde Alonso na afloop van zijn kwalificatie.

Het is het tweede raceweekend op rij dat Alonso geconfronteerd wordt met technische problemen. Ook tijdens de GP van Saudi-Arabië moest Alonso opgeven door een technisch probleem.

“Ik denk dat we vandaag voor de polepositie hadden kunnen strijden,” aldus Alonso. “Ik heb vele jaren zitten wachten op die kans.”

“Het is ongelooflijk hoeveel pech we tijdens de eerste drie races gekend hebben. Ik denk dat ik aan één van mijn beste raceweekends in jaren bezig was, dit is frustrerend.”

“Ik denk dat we nu gaan proberen om voor wat punten te strijden maar anders hadden we kans gemaakt op een podiumplaats, dit is opnieuw een gemiste kans.”