Charles Leclerc: “Deze polepositie is een verrassing”

Ferrari
Ferrari

Ferrari en Charles Leclerc veroverden de polepositie voor de GP van Australië en daarmee verbaasde Leclerc naar eigen zeggen zichzelf.

“Het voelde goed,” vertelde de polesitter na afloop. “Zelfs nog meer omdat dit een circuit is waarop ik in het verleden als rijder steeds problemen ondervond. Ik weet niet juist waardoor maar waarschijnlijk past het circuit gewoon niet goed bij mij. Dit weekend hebben we echter zeer hard gewerkt.”

“Het was tijdens de oefensessies wat rommelig bij mij. Ik slaagde erin om enkele goede rondjes te rijden maar echt alles goed voor elkaar krijgen tijdens één rondje lukte me niet. In Q3 slaagde ik daar wel in en het voelt geweldig. Ik ben zeer blij dat ik morgen van op de pole mag vertrekken.”

Voor Leclerc kwam de erg sterke prestatie tijdens de kwalificatie enigszins als een verrassing.

“De wagen voelt erg goed om mee te rijden maar de Red Bulls zijn zeer snel tijdens de lange runs en ze staan tweede. Om eerlijk te zijn waren we wat verrast door onze eigen snelheid tijdens de kwalificatie.”

“Alles is mogelijk morgen, we moeten gewoon een goede start kennen en hopelijk kunnen we vervolgens die eerste positie vasthouden.”