Frustrerende kwalificatie op P9 voor Carlos Sainz: “Alles wat mis kon gaan ging ook mis”

Ferrari
Ferrari

Het scheelde niet veel of Carlos Sainz had mogelijk op de polepositie gestaan, of toch op zijn minst samen met Leclerc op de eerste startrij. Het werd echter een bijzonder frustrerende negende tijd voor Sainz die enorm hard baalt.

Tijdens Q3 leek Carlos Sainz naar een voorlopige besttijd, of toch iets in die buurt, maar na de crash van Latifi en Stroll werd de rode vlag boven gehaald. Net een seconde voor Sainz over de finish reed was dat en de Spanjaard bleef zo zonder rondetijd.

Met nog zo’n zeven minuten op de klok was er echter nog voldoende tijd voor een tweede poging. Maar ook tijdens die tweede poging liep het mis voor Sainz. Een klein foutje waardoor hij iets te breed ging en uiteindelijk genoegen moest nemen met een frustrerende negende plaats op de startgrid.

“Ongelooflijk veel pech,” vertelde Sainz na afloop tegenover de media. “Alles wat kon misgaan in Q3 is ook misgegaan.”

“Dat rondje aan het einde, we hadden een probleem met de starter waardoor we de wagen niet konden starten.”

“We gingen daardoor drie minuten later de baan op dan gepland. Ik kon mijn banden niet goed voorbereiden, ik kon de banden niet goed opwarmen.”

“Alles moest haastig gebeuren en ik moest mijn rondje rijden op veel te koude banden, het was een verschrikkelijk rondje.”

Tegenover ‘Sky Sports’ liet Sainz ook nog weten dat hij tijdens zijn ultieme ronde twee keer bijna crashte. Uiteindelijk was Sainz 1,9 seconde trager dan teamgenoot en polesitter Charles Leclerc.

“Dit is erg teleurstellend, zeker omdat ik doorheen heel de kwalificatie meedeed voor de polepositie.”