Lewis Hamilton: “Mercedes F1-bolide lijkt soms een ratelslang”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Hij was bijna een seconde trager dan polesitter Charles Lelcerc maar kwalificeerde zich wel als vijfde op de startgrid en daar is Lewis Hamilton best tevreden mee.

“Vergeleken met gisteren en ook vergeleken met de laatste race is het goed om opnieuw meer vooraan te staan,” vertelde Hamilton na afloop. “Jeddah was zeer zwaar omdat we zo ver naar achter stonden en niet echt vooruitgang konden boeken.”

“Gisteren was een moeilijke dag, we hadden een grotere achterstand maar we slaagden erin om mits hard werk onze achterstand te verkleinen. Iedereen in de fabriek werkt bijzonder hard om te vinden hoe we de afstelling kunnen verbeteren en ik denk dat we vandaag het meeste uit de wagen gehaald hebben.”

Volgens Hamilton kon zijn rondje nog net iets beter maar zijn er tegelijkertijd ook problemen als je net dat ietsje meer uit de Mercedes W13 probeert te halen.

“Ik heb het gevoel dat er tijdens mijn rondje iets meer in de wagen zat, dus dat is positief,” aldus Hamilton. “Ik ben natuurlijk gefrustreerd dat ik dat klein beetje extra er niet heb weten uit te halen.”

“Het probleem is dat wanneer je net iets meer pusht met de wagen, dat ze dan nijdig wordt. De wagen is zoals een adder of een ratelslang.”

“We moeten proberen om het stuiteren enigszins onder controle te krijgen. We moeten zo hard mogelijk proberen gaan zonder dat onze hersenen eruit vliegen, dat vermoed ik althans. Dat is wat we ook geprobeerd hebben.”

“Russell en ik hebben iets andere wagens, een klein verschil doordat we verschillende dingen uitproberen. Ik heb iets in de wagen dat hem iets zwaarder maakt, maar het is niet iets enorm.”

“Hopelijk zal dit het team in staat stellen om meer informatie te verzamelen tijdens de race morgen. Ik hoop dat we dan vooruitgang kunnen boeken.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen