Alex Albon gediskwalificeerd maar mag wel deelnemen aan GP van Australië

Williams F1 team
Williams F1 team

Na afloop van de kwalificatie voor de GP van Australië hebben de stewards Alex Albon gediskwalificeerd. De Britse Thai krijgt echter wel toestemming om deel te nemen aan de race.

Tijdens het eerste kwalificatiegedeelte kwam Albon met zijn Williams F1-bolide stil te staan langs de kant van de baan. Albon bleek te weinig brandstof aan boord te hebben om de pitlane opnieuw te bereiken.

Daardoor kon Albon ook niet het vereiste minimumstaal van de brandstof afleveren. Normaal moest er nog 1 liter brandstof (en ongeveer 0,15 liter om de pitlane te bereiken) aan boord van de wagen zitten. Williams kon slechts een staal van zo’n 0,33 liter afleveren.

De stewards besloten daarop om Alex Albon te diskwalificeren. Het Williams F1 team vroeg echter wel toestemming om de race te starten en die werd ook gegeven.

De schade voor Albon valt mee want hij kwalificeerde zich als zestiende maar moest normaal gesproken een gridstraf van drie plaatsen ondergaan voor het veroorzaken van een aanrijding met Lance Stroll tijdens de GP van Saudi-Arabië.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print