Lance Stroll mist F1-test in Bahrein door fietsongeluk: start F1-seizoen in gevaar?

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Woensdag begint de driedaagse F1-test in Bahrein maar wie niet in actie zal komen is Lance Stroll. De Aston Martin-rijder liet vandaag weten dat hij een fietsongeluk heeft meegemaakt en daardoor de voorbereidende F1-test in Bahrein zal missen.

In een mededeling op Twitter liet Lance Stroll weten dat hij een fietsongeluk heeft gehad maar dat hij hoopt om deel te kunnen nemen aan de eerste race van het seizoen in Bahrein.

“Hey jongens, ik heb een ongelukkig ongeluk gehad tijdens het trainen op mijn fiets ter voorbereiding van het seizoen,” aldus Stroll. “Ik ben vastberaden om opnieuw in de wagen te geraken en ik kijk uit naar het nieuwe seizoen. Ik ben gemotiveerd om na deze tegenslag zo snel mogelijk terug te keren”

Wie eventueel voor Lance Stroll invalt tijdens de test in Bahrein is nog niet bekendgemaakt. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is net als de Braziliaan Felipe Drugovich reserverijder. Vandoorne moet komend weekend echter in Zuid-Afrika racen voor het Formule E-kampioenschap.

De kans lijkt dan ook quasi onbestaande dat Stoffel Vandoorne later deze week zal testen voor Aston Martin, al bestaat er wel een kleine kans dat Vandoorne in Bahrein mag racen als Lance Stroll niet fit geraakt tegen de race in Bahrein.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print