Stoffel Vandoorne bevestigd als reserverijder bij het McLaren F1 team

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne en de Braziliaan Felipe Drugovich zijn door het McLaren F1 team bevestigd als reserverijders voor de eerste vijftien races van het F1-seizoen 2023.

Vandoorne en Formule 2-kampioen Felipe Drugovich waren eerder al aangesteld als reserverijder bij het Aston Martin F1 team. Het McLaren F1 team liet vandaag weten dat het tijdens de eerste vijftien races van het F1-seizoen 2023 beroep zal doen op de reserverijders van Aston Martin.

McLaren bevestigde eerder al IndyCar-rijder Alex Palou als reserverijder maar tijdens de eerste vijftien races van het seizoen overlappen Palou zijn activiteiten in de IndyCar erg vaak met de F1-kalender. Mercedes bevestigde eerder ook al dat Mick Schumacher op vraag van McLaren mogelijk ook kan invallen.

Gezien zijn aanstelling als reserverijder bij McLaren kan het voorvallen dat Stoffel Vandoorne voor zijn voormalige werkgever opnieuw in een F1-bolide stapt. Vandoorne maakte in 2016 zijn F1-debuut bij McLaren toen hij moest invallen voor de geblesseerde Fernando Alonso. Vervolgens was Vandoorne in 2017 en 2018 vaste rijder voor McLaren.