“Lance Stroll moet bij Aston Martin beginnen vrezen voor zijn racezitje”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Eddie Jordan en David Coulthard moet Lance Stroll bij Aston Martin dringend beter beginnen presteren. Zo niet dreigt Lance Stroll, ook al is hij de zoon van de F1-eigenaar, volgens hen aan de kant te worden geschoven.

Wanneer je Fernando Alonso als teamgenoot hebt weet je dat je een moeilijke benchmark hebt maar Lance Stroll maakte tijdens het begin van het seizoen een zeer goede indruk, zeker nadat hij ondanks twee gebroken polsen tijdens de eerste race van het seizoen in de punten wist te finishen.

De voorbije races verliepen echter een heel stuk minder goed terwijl Alonso de ene na de andere podiumplaats lijkt te behalen. Tijdens zeven van de acht raceweekends eindigde Alonso op het podium, waarmee hij derde in het kampioenschap staat, achter beide Red Bull-rijders.

Daar tegenover staat Lance Stroll die geen enkele keer op het podium finishte en met 37 punten, 80 punten minder dan Alonso, slechts achtste in het kampioenschap staat. Dit komt uiteraard ook het teamresultaat van Aston Martin niet ten goede en daarom moet ook Lance Stroll volgens Eddie Jordan en David Coulthard beginnen vrezen voor zijn racezitje.

“Hier is een vraag: Je bent eigenaar van Aston Martin en hebt ongelooflijk veel van je eigen geld erin gepompt,” vraagt Jordan tijdens de ‘Formula for Success podcast’. “En er is ook ongelooflijk veel sponsorgeld.”

“Wat zeg je tegen de sponsors wanneer die naar jou komen en ze jou vragen: ‘Ben je zeker dat Lance kan doen wat hij moet doen om van dit team een winnend team in het constructeurskampioenschap te maken?'”

“Ik zou willen weten: Wanneer je Lawrence Stroll bent, wat is je antwoord?”

David Coulthard is het eens met Eddie Jordan: “De stopwatch liegt niet. Dat is een ongelooflijk simpele stelling maar wel de waarheid.”