Stoffel Vandoorne reageert op ‘spygate-schandaal’: “We probeerden geen data van de andere teams te stelen”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft gereageerd op het zogenaamde ‘Spygate-schandaal‘ waarbij zijn team DS Penske een boete kreeg van 25 000 dollar en na afloop van de kwalificatie werd gediskwalificeerd omdat het ‘data van de andere FE-teams verzamelde’.

“Het was om eerlijk te zijn een redelijk verschrikkelijk weekend voor ons,” vertelde Vandoorne tegenover ‘Autosport’ in een reactie op het nieuws rond het spygate-schandaal in de Formule E. “Iedereen bereidt zich superhard voor en om dan naar hier te komen en vanuit de pitlane te moeten starten is iets dat we zeker niet wensten.”

“Wat we deden is duidelijk verkeerd. Maar de boodschap die is verspreid was niet juist, men zegt dat we data van andere teams aan het stelen waren.”

“Dat is niet wat we deden, we probeerden gewoon te zien welke bandensets de anderen gebruiken, wat je met een normale camera kan doen. De andere teams doen dat ook, ze gebruiken fotografen in de pitlane. Wij vonden een slimmere manier, een gemakkelijke manier, en we hebben daar nu de prijs voor betaald.”

“We aanvaarden de beslissing, we kunnen het niet veranderen, maar de boodschap werd op een erg slechte manier gebracht.”