Lewis Hamilton komt met opmerkelijke contractvoorwaarden: “10 jaar Mercedes-ambassadeur voor 200 miljoen pond”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De contractonderhandelingen tussen Lewis Hamilton en Mercedes zijn nog steeds volop bezig en als we de ‘gespecialiseerde’ Britse media mogen geloven is de zevenvoudig wereldkampioen met enkele opmerkelijke eisen op de proppen gekomen.

Eind dit seizoen loopt het huidige contract van Lewis Hamilton bij Mercedes af. Naar de buitenwereld laat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff uitschijnen dat het allemaal een kwestie van tijd is alvorens een contractverlenging een feit is. Toto Wolff liet onlangs zelfs verstaan dat er nog gewoon een losse babbel en een tas koffie nodig is.

Volgens het Britse ‘Daily mail’ zijn de contractbesprekingen momenteel echter gestrand en dit omwille van enkele opmerkelijke contractvoorwaarden van Hamilton zijn kant. Hamilton zou een meerjarige overeenkomst wensen terwijl Mercedes slechts een contract voor één seizoen met een optionele verlenging voor een tweede seizoen zou willen aanbieden.

Er is echter nog een tweede belangrijke eis waarop de contractbesprekingen lijken te zijn vastgelopen. Hamilton zou voor zo’n 20 miljoen Britse pond per jaar Mercedes-ambassadeur willen worden en dat gedurende een periode van tien jaar. U leest het goed: Hamilton wil op die manier een slordige 200 miljoen Britse pond binnenrijven.

Mercedes en Hamilton zouden naar verluidt graag voorafgaand aan de Britse GP, die op 9 juli plaatsvindt, een akkoord bereiken maar het ziet er dus niet meteen naar uit dat er eerstdaags al een akkoord zal bereikt worden.