Lance Stroll: “Twee gebroken polsen maar ik ben klaar om te racen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Ondanks twee gebroken polsen zal Lance Stroll dit weekend dan toch voor Aston Martin racen. Het lijkt een half mirakel maar de dokters gaven Stroll naar eigen zeggen toestemming om te racen.

Naast het feit dat Lance Stroll een fietsongeluk zonder tegenpartij had meegemaakt raakte er maar weinig bekend over de omstandigheden van het ongeluk en de verwondingen die hij had opgelopen. Er waren berichten dat Stroll beide polsen had gebroken maar officieel kwam er van Aston Martin geen bevestiging.

In Bahrein bevestigde Lance Stroll dan toch dat hij beide polsen had gebroken en dat hij geopereerd werd aan zijn rechterpols. Felipe Drugovich stond als reserverijder alvast paraat om eventueel in te vallen voor Stroll maar de Canadees kreeg toestemming van de dokters om zelf te racen.

“Ik werd geopereerd aan mijn rechterpols, er zitten schroeven in,” vertelde Stroll tegenover reporters in Bahrein. “Het was een kleine operatie, vervolgens fysiotherapie en wat herstellen om hier te geraken.”

“Het doet een beetje pijn maar het voelt over het algemeen goed. Het voelt stevig, niet iets dat ik voordien niet heb gehad. Ik had echt het gevoel dat ik op een normale manier kon rijden, al was het iets minder comfortabel, maar niet iets dat me ervan weerhoudt om te racen zoals een extreme pijn ofzo.”

“Professionele atleten in iedere sport hebben het al eens oncomfortabel. Mocht ik het gevoel hebben dat ik een risico neem, dat ik riskeer om mezelf ernstig te verwonden, mocht ik het gevoel hebben dat mijn botten er niet klaar voor zijn, dan zou ik het niet doen.”

“Het is een lang seizoen, er zijn 23 races, niet alles draait rond de race in Bahrein. Ik heb er echter vertrouwen in, de dokters hebben er ook vertrouwen in dus hier ben ik.”

Voorafgaand aan de bekendmaking dat Lance Stroll komend weekend dan toch zal deelnemen aan de GP van Bahrein bereidde Stroll zich fysiek voor op zijn comeback en reed hij ook heel wat rondjes in de F1-simulator van Aston Martin.

“Ik zat gisteren en eergisteren in de F1-simulator,” aldus Stroll. “We hebben de kracht van het stuur aangepast en het voelde goed terwijl ik over hobbels enzovoort reed.”

Voorlopig is nog niet duidelijk of Stroll in de toekomst een bijkomende operatie zal ondergaan om de schroeven opnieuw te verwijderen: “De dokters vertelden me dat ze het gaan bekijken en verder gaan beoordelen. Het zou kunnen dat ze er opnieuw uit gaan, alles hangt af van hoe je je uiteindelijk voelt.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print