Lewis Hamilton: “Ik ben een vechter, geruchten over mij zijn niet waar”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton heeft op donderdag in de F1-paddock van Bahrein gereageerd op recente geruchten en speculaties over zijn toekomst in de Formule 1.

Eind dit seizoen loopt het contract van Lewis Hamilton bij het Mercedes F1 team af. Toto Wolff bevestigde reeds dat de eerste voorzichtige gesprekken over een mogelijk nieuw contract aangevat zijn maar desondanks wordt er druk gespeculeerd over Hamilton zijn toekomst.

Volgens Damon Hill en Jenson Button wacht Lewis Hamilton doelbewust met het eventueel tekenen van een nieuwe overeenkomst bij Mercedes omdat hij eerst zou willen afwachten hoe goed Mercedes dit jaar presteert. Volgens Hamilton klopt er echter niets van die speculaties.

“Helemaal niet. Uiteindelijk worden er door mensen geruchten gecreëerd zonder dat er feiten zijn,” reageerde Hamilton in Bahrein. “Zoiets helpt niet. Je zou nu toch denken dat ze dat allebei horen te weten.”

“Ik zit sinds 2013 bij Mercedes. Of we nu zoals vorig jaar een moeilijk seizoen kenden, ik ben nog steeds hier.”

“Ik ben een vechter, we vechten samen als een team. Ik hou van de uitdaging om oplossingen te proberen vinden.”

“Ik geloof nog steeds dat ik in staat ben om met een wagen dingen te doen die anderen niet kunnen, ik hou van die uitdaging.”

“Uiteraard zou ik graag hebben dat we met een geweldige wagen aan het seizoen beginnen maar het is het volledige seizoen dat telt.”