Lando Norris bekent: “Ik had mentale problemen tijdens mijn eerste F1-seizoen”

Naar aanleiding van ‘International Men’s Day’, die in het teken staat van mentale gezondheid, heeft McLaren-rijder Lando Norris getuigd over de mentale problemen die hij vorig jaar tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 1 had.


“Tijdens mijn eerste seizoen in de Formule 1 leek ik misschien de ‘new kid’ in de Formule 1 vol met zelfvertrouwen en enthousiasme maar dat was echt niet het geval,” aldus Norris.

“Ik heb verborgen dat ik problemen had met mijn zenuwen en ongerustheid. Ondanks dat ik tot in de F1 geraakte, iets waarvan ik droomde sinds ik begon te racen, had ik weinig zelfvertrouwen. Ik maakte me zorgen of ik had wat noodzakelijk was, ik vergeleek me met mijn teamgenoot en de andere rijders.”

“Het zorgt voor gerommel in je hoofd. Het is zwaar om te dragen en ik ben er zeker van dat veel andere rijders in het verleden met hetzelfde geworsteld hebben.”

“In een sport wil echter niemand de concurrentie maar het minste voordeel geven omwille van één of andere zwakte, we praten niet veel over mentale gezondheid, althans niet zoveel als dat zou moeten.”

De McLaren-rijder liet vervolgens weten dat hij in 2019 met een mental coach samenwerkte. Ondertussen heeft Norris zowel fysiek als mentaal alles beter voor elkaar.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print