McLaren: “Carlos Sainz toont waarom Ferrari hem als rijder wenste”

Carlos Sainz verlaat eind dit seizoen het McLaren F1-team om naar Ferrari te gaan. Volgens McLaren toont de Spanjaard dit seizoen waarom Ferrari hem als rijder wenste.


Bij de rijders achteraan de grid moeten starten en na een sterke inhaalrace in de regen als vijfde weten te finishen. Carlos Sainz reed zich duidelijk opnieuw in de kijker tijdens de GP van Turkije.

“Een race zoals Turkije bevestigt nogmaals de kwaliteiten die Carlos heeft,” vertelde McLaren-teambaas Andreas Seidl volgens ‘Motorsport.com’.

“We weten van eerder races de voorbije jaren dat hij van dergelijke tricky omstandigheden houdt. Hij houdt van natte en wisselvallige omstandigheden. We weten dat hij onder die omstandigheden goed presteert en dat hij het talent heeft om op het vlak van risico de juiste benadering te hanteren.”

Niets dan lof dus vanwege de McLaren-teambaas voor Sainz, die volgens hem nogmaals bewees waarom Ferrari zo’n enorme interesse in hem had.

“Hij slaagt erin om de wagen op de baan te houden en tegelijkertijd vooruitgang te boeken. Hij zorgt ervoor dat zijn inhaalmanoeuvres goed zijn. Dat is simpelweg een groot voordeel.”

“Sainz is een geweldige rijder, er is een reden waarom Ferrari achter hem is aangegaan,” besloot Seidl.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print