Lando Norris dolblij met eerste pole: “Dit had ik echt niet verwacht!”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Na de kwalificatie voor de GP van Rusland zagen we uiteraard een dolblije en emotionele Lando Norris. De jonge Brit had immers geheel onverwacht zijn allereerste polepositie in de Formule 1 veroverd.

Norris en McLaren schakelden met nog een handvol minuten op de klok over van de intermediates naar de slicks en dat bleek net op tijd om op sensationele wijze zijn eerste polepositie in de Formule 1 te veroveren.

“Het was erg tricky want het was net het moment waarop het al dan niet beter was op slicks. De ronde ervoor was ik nog zo’n twee ronden trager en ik had niet veel vertrouwen dat ik mijn tijd zou verbeteren,” vertelde Norris na behalen van zijn eerste polepositie in de Formule 1.

“Ik hield de banden echter warm en bereidde me voor op mijn laatste snelle rondje. Ik heb zowat alles geriskeerd en ik moet toegeven dat het geloond heeft. Ik ben een tevreden jongen!”

Na de sensationele dubbeloverwinning in Monza mocht er dus al opnieuw gefeest worden bij McLaren, al worden de punten uiteraard pas na de race uitgedeeld.

“Na Monza hadden we dit niet echt verwacht,” aldus Norris. “Maar het is in zo’n omstandigheden dat we kansen kunnen proberen benutten en dat is exact wat we vandaag gedaan hebben. Zeker na Monza is dit een geweldige manier om te starten en hopelijk kunnen we dit mooie verhaal doortrekken op zondag.”

Norris is echter op zijn hoede want van op de polepositie loopt hij het risico om de rijders achter zich een mooie slipstream te geven richting de eerste bocht.

“Ik kijk er niet echt naar uit om morgen als eerste richting de eerste bocht te moeten rijden,” aldus Norris. “Maar je weet nooit wat er gebeurt, er kan veel gebeuren.”

“We bevinden ons in de best mogelijke positie dus ik ben blij. Het is mijn eerste polepositie, hopelijk volgen er nog veel.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen