Max Verstappen: “Geen risico’s genomen tijdens kwalificatie, morgen alles geven”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen beperkte zijn kwalificatie tot het even testen van de wagen en de nieuwe Honda-motor. De Nederlander nam overduidelijk geen risico’s omdat hij de race sowieso helemaal achteraan zou aanvatten.

“Het had geen zin om de kwalificatie te rijden. Ik zou toch al achteraan starten en je loopt het risico op een ongeluk in deze omstandigheden, dus dan kunnen we maar beter alles sparen en daarom hebben we besloten om in de kwalficatie geen tijd neer te zetten,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

Verstappen wacht tijdens de race een moeilijke inhaalrace maar uiteraard is hij vastberaden om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten en zoveel mogelijk punten te scoren.

“Morgen moet ik proberen zoveel mogelijk mensen in te halen en zoveel mogelijk punten te behalen. Het zal lastig worden, want het middenveld zit dicht bij elkaar. Ik denk dan ook niet dat het zo makkelijk zal worden als in 2018,” verwijst Verstappen naar zijn inhaalrace richting de vijfde plaats destijds.

“Maar, we zullen ons uiterste best doen en ik hoop dat we veel plezier zullen hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen