“Lewis Hamilton heeft beslist niet meer in te houden tijdens duels met Max Verstappen”

Daimler Media
Daimler Media

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, verwacht dat de duels tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton alleen maar feller zullen worden want Lewis Hamilton heeft hem laten weten dat hij niet meer zal inhouden wanneer hij met Verstappen in duel gaat.

We zijn dit jaar (eindelijk) weer getuige van een spannende strijd om de wereldtitel Formule 1. Sinds het begin van het seizoen werd al duidelijk dat Lewis Hamilton dit jaar een serieuze kluif zou hebben aan Max Verstappen en dat vertaalde zich ook in spektakel op de baan.

Na twee keer van ‘net niet’ in Imola en Barcelona was het tijdens de GP van Groot-Brittannië en de GP van Italië prijs. De eerste keer wist Lewis Hamilton in Silverstone zijn weg te vervolgen en ondanks een bestraffing de race toch nog te winnen maar in Monza betekende hun crash voor allebei het einde van de race.

Toto Wolff vertelt dat Lewis Hamilton laten weten heeft zich niet meer zal terugtrekken uit een duel met Verstappen, er staan ons dus nog een aantal spannende races te wachten.

“Ik denk dat de verandering van aanpak is dat Lewis zo’n beetje besloten heeft om niet meer uit te wijken als hij denkt dat de bocht van hem is,” zei Wolff.

De Oostenrijker is van mening dat ze allebei bereid moeten zijn om een stapje terug te zetten als ze in gevecht zijn en ze zien dat ze een bocht niet zullen halen.

“Om een aanrijding te vermijden moet het van twee kanten komen. Zij zitten in de auto’s, wij hebben geen invloed op het rijden. Zij zullen veel beter dan wij weten hoe de ander racet en dat is interessant om naar te kijken.”

Maar hij denkt dat er nog incidenten zullen volgen tijdens de resterende races van het seizoen. 

“Ik denk dat ze best wel weten wat ze doen. Naar mijn mening zouden we minder botsingen hebben als ze allebei botsingen willen vermijden.

“Als ze botsingen niet vermijden omdat ze het goed vinden om niet uit te wijken of geen ruimte te geven, dan zullen we er meer hebben. Wij zitten niet in de auto’s.”

Wolff denkt wel dat ondanks de hevige strijd waarin ze met elkaar verwikkeld zitten dat ze nog steeds respect hebben voor elkaar.

“De hele goede rijders herkennen de andere hele goede rijders,” zei hij. “En daarom zal er vanuit een rijdersstandpunt veel respect zijn voor elkaar, zoals bij sommige anderen op het circuit.”

“De persoonlijkheden zijn zeer verschillend, de levens zijn zeer verschillend, maar dat heeft geen invloed op het respect voor het kunnen van de andere man in de auto.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023