Lando Norris en Yuki Tsunoda mogen niet deelnemen aan Q3 van ‘Sprint Shootout’

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Straks vindt de ‘Sprint Shootout’, ofwel sprintkwlaificatie, plaats. Daarbij is nu echter al geweten dat Lando Norris en Yuki Tsunoda niet zullen kunnen deelnemen aan het laatste kwalificatiegedeelte van de ‘Sprint Shootout’.

De reglementswijziging voor de ‘Sprint Shootout’ werd pas erg laat toegevoegd en dat heeft zo zijn gevolgen voor sommige rijders. Tijdens de Sprint Shootout moeten de rijders immers verplicht dezelfde bandencompound gebruiken. Zo moet er in Q1 en Q2 gebruik worden gemaakt van de medium bandencompound terwijl in Q3 een nieuw setje zachte banden moet gebruikt worden.

En daar schuilt nu net het addertje onder het gras. Er staat nergens in het reglement dat de teams verplicht worden om een nieuw setje zachte banden bij te houden tot de Sprint Shootout waardoor je als team en rijder dat setje dus ook voor de normale kwalificatie op zaterdag kan gebruiken.

Dat is net wat Lando Norris en Yuki Tsunoda deden. Ze hebben gisteren alles op alles gezet tijdens de kwalificatie voor de race op zondag, wanneer er meer punten te behalen zijn dan tijdens de sprintrace op zaterdag. Aangezien het resultaat van de sprintrace niet langer de startgrid voor de race op zondag bepaalt kan het voor sommige teams en rijders inderdaad interessanter zijn om het setje zachte banden tijdens de normale kwalificatie te gebruiken.

Afwachten of de FIA het achterpoortje in het F1-reglement tegen het volgende raceweekend met een sprintrace aanpast …

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print