Lewis Hamilton na kwalificatie op P5: “Niet de positie die we willen, we zijn hier omdat we willen winnen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na enkele weken pauze hadden Mercedes en Lewis Hamilton ongetwijfeld gehoopt om een stap vooruit te zetten en een deel van de kloof met Red Bull te dichten. Mercedes ontsnapte echter nipt aan een dubbele uitschakeling in Q2, met Lewis Hamilton die als enige kon doorstoten naar Q3 en zich als vijfde wist te kwalificeren.

“We proberen zo goed mogelijk ons best te doen, we geven echt alles wat we kunnen,” aldus Hamilton. “Timing en in het juiste ritme geraken, alles eruit halen op dit circuit is niet eenvoudig. In Q2 ondervond ik problemen, de snelheid kon beter maar ik haalde het er niet uit tijdens mijn laatste ronde.”

“Mijn eerste run in Q3 was echt een goed rondje, helaas slaagde ik er maar gewoon in om dat te herhalen aan het einde, ik had gewoon nog een beetje nodig om de Ferrari te verslaan.”

Hamilton is uiteindelijk gematigd tevreden met de vijfde plaats op de startgrid.

“We kunnen geen wijzigingen aan de wagen doen dus dit is de snelheid waarover we beschikken,” blikt Hamilton vooruit naar de rest van het raceweekend. “Misschien kan ik er nog een beetje meer uithalen na wat studiewerk deze nacht maar het is een goede positie om zondag aan de race te beginnen.”

“Uiteraard is dit niet de positie die we als team willen, we zijn er omdat we willen winnen, iedereen heeft die ingesteldheid dat we willen winnen en iedereen werkt zo hard als ze kunnen.”

“We hebben dit weekend geen upgrade gehad maar we werken hard aan een upgrade die ons hopelijk dichter bij de strijd vooraan brengt.”