“Lando Norris had geluk met de safety car die Max Verstappen ophield”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur heeft Lando Norris tijdens de GP van Miami geluk gehad omdat de safety car hem niet oppikte maar wel Max Verstappen als eerste wagen tegenhield.

De safety car-fase die werd uitgelokt door een aanrijding tussen Kevin Magnussen en Logan Sargeant zorgde voor verwarring en ongeloof. De safety car pikte immers niet Lando Norris op als raceleider maar wel Max Verstappen. Daardoor slaagde Norris erin om gewoon afstand te nemen van de rest en een pitstop af te werken.

Uiteindelijk bleef Lando Norris ook na zijn pitstop daardoor aan de leiding van de race, iets wat mogelijk niet het geval was geweest indien de andere wagens niet door de safety car waren opgehouden. Ook volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur heeft Lando Norris geluk gehad.

“Ik zou zeggen dat Lando Norris wat geluk heeft gehad want hij was de enige wagen op de baan die kon doorrijden,” aldus Vasseur. “Maar vooral het feit dat ze de safety car voor Max Verstappen positioneerden.”

“Ze zijn zo gewoon dat Verstappen aan de leiding rijdt dat ze de safety car voor hem plaatsten en de safety car was redelijk traag, het draaide uiteindelijk goed uit voor Lando.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print