Lando Norris heeft ondanks ‘gekke situatie op de rijdersmarkt’ geen spijt van langdurige overeenkomst: “Ik heb vertrouwen in McLaren”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Lando Norris laat weten dat hij geen spijt heeft van zijn meerjarige overeenkomst bij McLaren ondanks het feit dat er in 2025 bij Mercedes en Red Bull eventueel mogelijkheden zouden kunnen zijn.

Aan het einde van januari kwam het nieuws dat Lando Norris en McLaren nog meerdere jaren met elkaar verder zullen gaan maar sindsdien is er veel gebeurd op de rijdersmarkt. Het nieuws dat Lewis Hamilton vanaf 2025 te bewonderen zal zijn in een Ferrari maakt dat er een plaats bij Mercedes beschikbaar komt en ook het contract van Sergio Perez bij Red Bull loopt aan het einde van het jaar ten einde.

Over wie Lewis Hamilton bij Mercedes zal gaan vervangen hebben ondertussen al de wildste geruchten de ronde gedaan maar de naam van Norris is nog niet gevallen. Er wordt gefluisterd dat hij een contract heeft bij McLaren tot het einde van 2029 en Norris zelf laat weten dat hij het niet als een gemiste kans ziet.

“Ik ben erg blij”, zei Norris in Bahrein. “Ik had kunnen wachten om een nieuw contract te tekenen, ik had de keuze. Ik wist dat er kansen op mijn pad zouden komen.”

“Ik wist welke kansen ik op dat moment had, vorig jaar en komend jaar en wat er had kunnen gebeuren of wat er de komende jaren sowieso gebeurt.”

“Maar ik heb vertrouwen in mijn team en in wat we hebben bereikt en wat we in de toekomst kunnen bereiken. Ik ben erg blij met waar ik ben,” vervolgde hij. Ik heb dus op geen enkel vlak spijt.”

McLaren begon vorig jaar slecht aan het seizoen, maar naarmate de updates kwamen ging het beter en beter voor de formatie uit Woking. Zo goed zelfs dat ze aan het einde van het seizoen omschreven mochten worden als ‘best of the rest’ achter het dominante Red Bull Racing, dat heeft ervoor gezorgd dat Norris vertrouwen heeft in zijn team voor de toekomst.

“Ik geniet van mijn tijd met de jongens met wie ik ben,” zei hij. “Voor mij is dat altijd een groot deel van mijn leven: ik wil genieten waar ik ben.”

“Ik denk dat dat een belangrijk onderdeel is van het tegelijkertijd proberen om als team beter te worden, iedereen te kennen en iedereen te pushen,” voegde hij eraan toe. “Iedereen is in staat om het doel te bereiken om het topteam in de F1 te zijn.”

“Natuurlijk zou ik gelukkiger kunnen zijn als we meer van de doelen zouden bereiken die we volgens mij allemaal willen bereiken”, gaf hij toe. “Maar ik ben erg blij dat ik blijf waar ik ben.”