Lando Norris: “Het was het risico niet waard om Max Verstappen een tweede keer aan te vallen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens Lando Norris had het weinig zin om tijdens het begin van de GP van Brazilië een tweede keer Max Verstappen aan te vallen om te proberen de leiding in de race te veroveren. Norris opteerde voor de ‘veilige’ aanpak en het proberen bewerkstelligen van een zo goed mogelijk resultaat tijdens de race.

“De opportuniteit om met Max te strijden zou er maar gedurende enkele ronden geweest zijn,” aldus Norris. “We gingen niet opeens de snelheid vinden die nodig was om gedurende een volledige race met hem de strijd aan te gaan.”

“Fernando reed ook achter mij. We wisten dat de Aston Martins een goede racesnelheid hadden, zeker wanneer er een hoge bandenslijtage is kunnen zij een goede racesnelheid ontwikkelen.”

“Gisteren had hij geen vrije baan, maar vandaag zou hij de kans krijgen en zich in een goede positie te bevinden om potentieel meer te bereiken.”

Nadat hij tijdens de openingsronden een aanval had gelanceerd op Max Verstappen, die niet succesvol was, hield Lando Norris zich in om geen tweede aanval op Verstappen te lanceren.

“Ik wou mijn eigen race niet compromitteren door nog een aanval te doen. Tegelijkertijd was mijn batterij laag en wanneer je de banden iets te veel oververhit dan kan je daarvoor een zware prijs betalen,” aldus Norris. 

“Ik probeerde, het was niet de moeite om een tweede aanval te doen, ook al had ik zo graag opnieuw een aanval gedaan. Ik had het misschien kunnen doen, maar het was gewoon niet het risico waard, zeker met als mogelijk gevolg dat Fernando Alonso en de wagens daarachter me zouden kunnen aanvallen.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023