Lando Norris: “Ik begrijp niet dat McLaren nog steeds met Alpine kan strijden, ze zijn zoveel sneller”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

In Japan behaalde Alpine opnieuw meer punten dan McLaren. Lando Norris begrijpt alvast niet hoe het komt dat Alpine nog steeds maar 13 punten voorsprong heeft op McLaren, vooral omdat Alpine volgens Norris veel sneller is dan McLaren.

Norris liet enkele weken geleden al verstaan dat Alpine eigenlijk over een veel sneller pakket beschikte dan McLaren maar dat Alpine het naliet om het maximaal te benutten en McLaren op achterstand te plaatsen in de strijd om de vierde plaats bij de constructeurs.

Na de GP van Japan heeft Alpine, dankzij een knappe dubbele puntenfinish, nu 13 punten voorsprong op McLaren. Norris begrijpt nog steeds niet waarom McLaren niet al meer achterstand heeft en waarom het nu nog steeds met Alpine kan strijden voor de vierde plaats.

“Zoals ik al zo vaak gezegd heb, ze zijn zoveel sneller dan ons,” aldus Norris volgens ‘The Race’. “Ik heb geen idee hoe het komt dat we nog steeds met hen strijden in het kampioenschap. Momenteel zijn ze immers van een heel ander niveau dan ons. Maar toch stonden we op de één of andere manier nog voor hen, tot nu …”

“Ik ben erg blij dat we zo ver in het seizoen nog steeds met hen kunnen strijden. Het toont dat we op alle vlakken zeer goed werk verricht hebben, de betrouwbaarheid, het maximaliseren van onze performance, het benutten van kansen, geen fouten maken.”

“Ze hebben het op al die vlakken veel slechter dan ons gedaan en staan daardoor nu slechts amper voor ons, dit ondanks de wagen waarover ze beschikken.”

“Dus nee, ik ben niet verrast dat ze voor ons staan. Het is geen groots gevecht momenteel, ze zijn zoveel sneller dan ons, maar we gaan blijven proberen strijden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022