Lando Norris: “Ik ben een teamspeler, mijn kans komt nog!”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Uiteraard had ook Lando Norris maar al te graag zelf gewonnen maar de jonge Brit viel teamgenoot Daniel Ricciardo niet aan en liet zo ook het teambelang primeren, wat resulteerde in een dubbeloverwinning voor McLaren.

Bij de start verloor Norris aanvankelijk zijn derde plaats aan Lewis Hamilton maar toen Hamilton en Verstappen met elkaar in gevecht gingen bij de start slaagde Norris erin zijn derde plaats in de race terug te heroveren. Het bleek achteraf cruciaal voor de rest van de race.

“Dat was mooi,” antwoordde Norris toen hem naar zijn gevecht met Hamilton werd gevraagd. “Hoe langer ik doorging, des te meer dat ik een voordeel zou krijgen.”

“Hij slaagde er uiteindelijk in om me in te halen, met de pitstop slaagden we erin om voor Max en Lewis op de baan te zijn, anders had ik ook in de crash kunnen zitten. Het had kunnen eindigen zoals ook die twee crashten.”

Norris had naar eigen zeggen tijdens de race ook een aanval op teamgenoot Ricciardo kunnen proberen.

“Ik ga niet liegen, ik had het kunnen proberen. Ik heb het team gevraagd wat ze wilden doen,” vertelde Norris na afloop tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Ik denk dat ik over de snelheid beschikte om het op zijn minst te proberen. geen idee of ik Daniel ook had kunnen passeren, maar ik had het op zijn minst kunnen proberen.”

“Uiteraard wil je er voor gaan, maar ik ben ook hier bij het team voor de langere termijn. Voor onze toekomst was dit het best mogelijke resultaat.”

“Hoe graag ik er ook voor had willen gaan, ik was minstens even blij om tweede te blijven want ik ben een teamspeler, ik hou van het team. Ik hou van hen, ik ben met hen opgegroeid.”

“Dit is het beste resultaat waarop we hadden kunnen hopen. Ik zal mijn kans in de toekomst nog wel krijgen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print